Nå i 2019 har vi allerede fått oss en god del nye filmer som er verdt å få med seg, men det er ikke bare verdt å se de nye som har blitt laget de siste tre årene. Spesielt ikke om du ikke har sett de aller største klassikerne allerede. På starten av 2000-tallet, men også tidligere så fikk vi de store klassikerne, som for eksempel James Bond og Gudfaren. Disse to filmseriene har preget store deler av filmindustrien basert på sin setting rundt mafiavirksomheten som vises i filmene. Er det noen andre sjangre innen filmindustrien som har blitt påvirket av klassikere?
Populært med mafiatema
I 1982 lanserte Sergio Leone med den kjente komponisten Ennio Morricone filmen «The Good, The Bad, and The Ugly» med Clint Eastwood i hovedrollen. Denne filmen viste seg å bli en storslager, og har satt listen for blant andre Quentin Tarantino med sine mafiarelaterte filmer. Sistnevnte har også brukt andre virkemidler enn kun mafiavirksomhet. I 2013 lanserte han filmen «Django Unchained» som i filmen viser USA rundt borgerkrigstider. Her vises den store rasesegregeringen som foregikk i USA tidligere.
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino er en av de regissørene som til dags dato produserer det vi kjenner som moderne klassikere. Filmer som «Pulp Fiction», «Kill Bill», og «Inglorious Bastards» er kun noen av de filmene han har lansert som baserer seg på eldre filmers følelsesladde settinger. Om du ikke har fått med deg noen av de sistnevnte filmene, så er de virkelig verdt å få med seg. Filmene til Tarantino er relativt hissige og veldig spesielle. Anbefalt aldersårsgrense på de aller fleste filmene hans er 18 år i Norge, og det med god grunn.
Klassiker eller ei?
Nettopp hva det som definerer en klassiker? Er det stilen, er det settingen, er det filmografien, er det skuespillerne, eller hva er det egentlig? Det er nok ikke så lett å definere noe slikt, men det vi vet er at klassikere ikke er noe som kommer og går. Klassikere er noe som ikke bare defineres av interessen som kommer fra seerne, men også hvordan regissøren faktisk utfører filmen. Det er nok derfor Tarantino og regissøren til for eksempel «The Good The Bad and The Ugly» får til slike filmer, ikke bare en gang, men flere.
Mange skurker
Det vi kan se på som en likhet rundt disse filmene som er nevnt til nå, er blant annet at skurkene i disse filmene vanligvis er de type folkene som er pyntet i staselig smoking, røyker kubanske sigarer og spiller kort slik som forskjellige versjoner av poker over bordet. Dette er vanligvis hvordan skurkene blir fremstilt i slike eldrestilte filmer.
Flere aldersgrupper
Som du kan se på våre sider, så skriver vi ofte om ulike type filmer og mange ulike sjangre. Nå i denne artikkelen så har vi fokusert mest på action-sjangeren, men man finner en rekke klassikere i andre sjangre også. En annen god sjanger der det tydelig er klassikere, og man automatisk vil komme tilbake til filmene etter å ha sett de flere år etterpå er blant annet familiefilmer, da mer spesifikt Disney-sjangeren. Sistnevnte har i årevis klart seg bra med å treffe følelsene til seerne, og ikke bare en spesifikk aldersgruppe, faktisk alle aldre.
Sosialiser deg!
Det som skal sies med klar sikkerhet er at de filmene du absolutt burde se om du er glad i litt action, og kanskje litt komedie er filmene til Tarantino. Om du ikke er en stor fan av sjangeren han går under, så finnes det absolutt alternativer. Om du takler en god spennende filmserie for hele familien, så er «Harry Potter», «Ringenes Herre», «Hobbiten» eller «Star Wars» et must å få med seg. Disse filmene har vært i folks hjerter lenge, og akkurat det kommer ikke til å endre seg med årene. Om du har noen klassikere som ikke ble nevnt her, men som andre kan kose seg med så burde du se om det finnes noen lokale filmklubber i nærheten. Det er en topp måte å sosialisere seg på.