De aller beste jokerne

En helt er bare så god som antihelten han eller hun møter. Derfor må vi gi jokeren mye av æren for hvor stor karakteren Batman nå ha blitt. Jokeren dukket først opp på skjermen allerede i 1940, men ble derimot ikke en populær figur før Cesar Romero debuterte i The Joker is Wild i 1966. Etter den tid har vi regelmessig sett jokeren dukke opp som antihelten i dette universet.

Det har vært en rekke skuespillere som har hatt jokeren som sin rolle. Det føles nesten ut som vi har hatt jokere overalt. Ikke bare i Batman-universet, men vi har det jo også på mange andre arenaer. Blant annet kan du finne jokere i spilleautomater hos spillselskaper som Betsafe, kortspill og til og med en butikkjede bruker dette navnet.

Hvem er det som har skilt seg mest ut som jokeren i universet Batman ? Det har vært mange av dem, så det er nok å velge av. Både i film, serier, tegnefilmer og spill. La oss ta en nærmere titt på noen av de som har tolket jokeren.

Jared Leto i Suicide Squad

I filmen Suicide Squad fra 2016 var det Jared Leto sin tur til å spille den ikoniske antihelten.

Det ble først møtt med kritikk, mye på grunn av gjenoppståelsen av karakteren etter Heath Ledgers død, som så kjent spilte jokeren i The Dark Knight. Etter at filmen ble sluppet var ikke mottakelsen mye bedre. Karakteren var lite skremmende, og ble i stedet en relativt ordinær, til tider eksentrisk, gjengleder.

Cesar Romero i Batman

Cesar Romero er definitivt en av de mest ikoniske jokerne, og det var hans prestasjon helt tilbake i 1966 som populariserte karakteren.

Her får vi se litt av den mer sinnsyke jokeren mange forbinder med rollen i dag. Denne tolkningen kunne siden både Jack Nicholson og Heath Ledger kunne bygge videre på i sine roller i Batman universet.

Jack Nicholson i Batman

Etter at Cesar Romero blåste liv i karakteren 13 år tidligere var det store sko å fylle da Jack Nicholson skulle ta innta rollen som jokeren. Han tok derimot rollen med storm i Tim Burtons Batman film og sendte antihelten til nye høyder, og enda mer galskap.

Mark Hamill i Arkham serien og Batman: The Animated Series

Arkham Asylum ble sluppet tilbake i 2009, og serien har i tiden etter det hatt enormt med suksess.

En av grunnene til det er utvilsomt av hvordan jokeren fremsto i spillet. Denne gang ved Mark Hamill. Ved siden av Arkham spillene ga Hamill liv til karakteren også i godt kjente Batman: The Animated Series.

Heath Ledger i The Dark Knight

Mark Hamill er definitivt en av de som har preget joker rollen mest over tid, men Heath Ledger sin tolkning av karakteren i The Dark Knight er kanskje den som har satt dypest spor.

Akkurat som ved Jared Leto i Suicide Squad var det mange som var skeptiske da Heath Ledger ble tildelt rollen. Det var det derimot ingen grunn til, for Ledger leverte og vel så det. Hans tolkning av rollen er mye av grunnen til at The Dark Knight er rangert som den 4. beste filmen gjennom tidene. Den er stemt frem av IMDbs brukere foran filmer som blant annet Ringenes Herre: Atter en Konge, Fight Club, Forrest Gump og Inception.

FLY2.NO - Bestill flyreiser over hele verden
GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

SMAKELIG - Mat og interiør
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Siste nytt

Lignende artikler

Her er det verste (og beste) skrekkfilmene

Horror og grusomheter! Mange av oss finner en underlig tilfredsstillelse av å se på filmer med grusomheter vi egentlig ikke vil se. For de av...

Topp 10 filmer som kommer i 2020

Trailer filmer 2020 For filmelskere ser 2020 ut til å bli et fantastisk filmår. Fast and furious 9, Avatar 2, The Flash samt en ny...

Har du sett disse? Dette er seriene du MÅ se

De beste seriene alle bør se Det finnes utallige streaming-tjenester på markedet. De aller fleste av disse fungerer også som enorme produksjonsselskaper med store budsjetter....