Utrolige INDIA – Indias 10 merkeligste hjemmelagde biler!

I India er oppfinnsomheten og skaperviljen større enn på Cuba

I alle fall hva angår biler. For mens Cuba har hatt gamle Amerikanerne å holde i orden…

har fattige Indere hatt gamle avlagte Hindustan drosjer på 4 hjul og Royal Enfield på to. De som ikke har hatt råd der helelr, er overlatt til egen skaperevne. Og den skaperevnen den er stor. Vi skal se på noen av de mest famøse prosjektene:

Se bare her!

1. Jayaram GT:

Dette er en privatbygget bil, bygget av Mr. Jayaram selv. Kjøretøyet er drevet av en 1360 cc motor og har en 4-trinns girkasse. Den har uavhengig fjæring foran og bak med Sachs justerbare støtdempere. Den har spesialbygd interiør, et Motec ratt og SMITHS instrumenter. Kjøretøyet har vært håndlaget og har fått 10 strøk lakk. Den ble ferdigstilt i 1975 og har blitt registrert som Jayaram GT.

Her er vidunderet i farta:

2. Verdens minste JEEP:

Denne miniatyrjeepn du ser her, er bygget av en 60 år gammel mekaniker, hr. Bawa Singh. Han fikk  ideen  i 1977, da han hadde installert et ekstra hjul på en scooter, for en funksjonshemmede kunde. Hans nye skapelse er bare 3 meter høy og har en motor fra en scooter, noe som gjør at kjøretøyet kan klare 60 km/t. Han bygde den i bakgården hjemme og fullførte jobben over en 2-årsperiode.

Her er vi på tur
med funksjonshemmede og deres familie:

3. Fame

Dette er Fame-mobilen som drives av en 150 cc motor. Det koster bilbyggern bare 25.000 Rupi å bygge. Det er i underkant av 3000,- Norske korner. Bilen har plass til 2 personer. Fame-bilen er bygget for folk som ikke har råd til større bil, men likevel ønsker seg et kjøretøy for nødvendig transport, forklarer bilbyggerens side.

Vi har ikke lykkes å få tak i en video av bare denne bilen,
men den er med her:

4. På tittelbildet til videoen over ser du også:
Wood

Wood er en bil som er bygget av en far og sønn-duo. Ideen kom fra sønnen, som ønsket å bygge noe unikt med tre. Far er snekker. Kjøretøyet tok 2 og en halv måned å lage, og den ble bygget i et midlertidig verksted i hjemme hos familien. Motoren er fra en Maruti 800. Og ja, bilen er registrert og lovlig å kjøre på gaten.

Her er den på Engelsk TV:

5. AP Custom:

Dette kjøretøyet som ble førstegang vist på Supercar Festival 2016 i Kolkata, India. Bilen er blitt helt «skreddersydd», fra rammen til … ja, hele designet. Gitt at de morsomme bilene som lages i større kvanta i andre land, er dette en kit-bil som bare bygges i India og legger et massivt smil på førerens ansikt, påstår produsenten. Forhåpentligvis vil  bare utseendet gjøre det samme for deg…

Her er en video fra arrangementet:

6. Vintage Buggy:

Denne her er en bil som har blitt bygget for å se ut som en «vintage» klassiker. Selv om detaljer om eieren og kostnaden ikke er kjent, vet vi at drivlinjen og rammen kommer fra en Premier 118 NE. Kjøretøyet ser absolutt kult og unikt ut.

Bilen er ikke til salgs,
men er du fristet har vi en salgsannonse her på en Premier 118 NE til bare 41-tusen Rupi

Det er 4650,- Norske for en museumstandard bil det folk!

7. Solcellebilen SERVe:

Denne bilen, drevet kun av solceller, ble bygget av studenter ved Manipal University i India, i samarbeid med Tata Power Solar, som gav dem solcellepanelene. Bilen veier bare 590 kg og har en topphastighet på 60 km/t, kun på direkte solkraft. Hele prosjektet kostet totalt under 3000,- norske kroner.

Følg hele prosjektet her:

8. 19-åring lager egen bil etter å ha sett på YouTube:
Møt Prem Thakur

Dette kjøretøyet ble bygd av en 19 år gammel høyskolestudent. Som ekte bilentusiast, ønsket han å bygge seg en bil helt selv. Det gjorde han ved å studere tilsvarende biler bare utfra utseendet på dem. Bilen bruker en Hyundai Accent som base, hvorfra motoren og girkassen er tatt. Den gjenværende delen av kjøretøyet har blitt skreddersydd av Prem Takur selv. Kjøretøyet tok ham 4 måneder å fullføre, noe som slett ikke så er dårlig.

Her er kortversjonen av historien:

Det gir ikke så mye mening, men her er han på nyhetene:

9. Sportsbilen fra Ghaziabad

Her er en 2-seter sportsbil bygget av en ung gutt fra Ghaziabad i India. Overraskende er dette ikke den første bilen han har bygget. Han har bygget en annen limousin basert på en Daewoo Cielo også, men dette er den første han har bygget helt fra bunnen av.

Vi har ikke lykkes å finne noen video på denne heller,
men vi har en annen raring her:

10. Maharajahens gårdsbil

Hjemmebygging av bil er ikke noe nytt i India. Dette er en 98-kubikk 1937-modell replika bil som brukes av familien til Maharajahen av Nawanagar. Kjøretøyet ble bygget for at datteren hans skulle kunne kjøre rundt på gården. Bilen er bygget over et klassisk retro-tema . Det låner mye inspirasjon fra europeiske biler fra tidlig på 1900-tallet. De svingbare hjulbuene, den lange motorhuven og måten lysene er designet, minner om flere klassikerne vi har sett.

Bilen er ikke filmet,
men det finnes andre Maharajaher med stor bilinteresse:

 

Bonus:

Denne karen kom ikke på vår offisielle liste,
men er verd en liten presentasjon:

FLY2.NO - Bestill flyreiser over hele verden
GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

SMAKELIG - Mat og interiør
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Siste nytt

Lignende artikler

Vil du drive Viralefilmer.no? Jobb fra hvor du vil

Viralefilmer.no har siden 2015 vært en side der man finner de mest delte og de mest populære filmene fra flere sosiale plattformer som Youtube,...

Norske Henry (78) kjøpte superbil med 700 hestekrefter til 4,3 millioner

Med over 700 hestekrefter har Henry på 78 år realisert "guttedrømmen". "Dette er på en måte en racerbil på veien" smiler Henry som påpeker...

Se når Jim Carrey snakker til RUSSEN – De største talene i STUDENTHISTORIEN

De største talene til verdens avgangsstudenter Det heter ikke "russ" i USA. Og selv om ikke avgangsstudentene feirer seg selv med den samme grad av...