Kitsault B.C. – En dønn STRØKEN spøkelsesby – Innbygger(e): 1

Midt i den Canadiske villmarken ligger byen som ikke vil dø

Når du hører om forlatte spøkelsesbyer tenker du sikkert på hus uten tak og med knuste ruter. Et overgrodd suburbia der planter, vekster og dyr har tatt tilbake fremskrittet. Innerst i en fjordarm i British Colombia, Canada ligger to spøkelsesbyer på hver sin side av en fjordarm. Den ene; Alica Arms er forfalt, og kun et par hele bygninger står tilbake som museum og et minne om det som en gang var. De eneste som kommer hit er noen svært vågale båtturister på sommeren.


Kitsault´ enorme kjøpesenter – Ikke akkurat det du forventer å finne 2 dagers kjøretur ut i villmarken.

Kitsault derimot, er et merkelig fenomen. I motsetning til sin søsterby, er dette en moderne gruveby fra 1979. Helt kunstig bygget opp, med ikke mindre enn 94 moderne hus, et par hundre leiligheter, skole, kjøpesenter, sykehus og alle moderne fasiliteter. Her bodde en hel by av gruvearbeidere frem til råvareprisene på Molybdenium droppet brått og nådeløst i 1983. Gruveselskapet kjøpte ut folk og sendte de hjem. Tilbake stod en hel by, der livet hadde bråstoppet.

Så kom en inder i hvit frakk
Her kunne forfallet begynt, men det skjedde ikke. Inn fra sidelinjen kom Krishnan Suthanthiran, opprinnelig fra India. Krishnan hadde tjent seg styrtrik på legemidler i USA og Canada. Han så et potensiale ingen andre så, og kjøpte like godt hele byen. Og ikke nok med det, han pusset hele byen og satte en person til og passe på investeringen.

Krishnan Suthanthiran – Han tjente seg styrtrik på medisiner, og kjøpte en by.

Det kan nemlig nå se ut til at det er LNG (flytende naturlig gass) under bakken, og Kitsault kan bli en viktig utskipningshavn. Så kansje det ikke var så dumt å holde ting ved like allikevel. Hr. Suthanthiran skal i alle fall ha for at han tenker langsiktig.

Du får Google litt om Kitsault, men nå kan det se ut til at denne merkelige spøkelsesbyen helt uten spøkelser kommer til live igjen. Vi bringer et par videoer som forteller litt om hvordan det gikk med byen som ikke vil dø:

En litt annerledes vinkling:

En liten nærstudie til slutt:

FLY2.NO - Bestill flyreiser over hele verden
GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

SMAKELIG - Mat og interiør
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Siste nytt

Lignende artikler

De mest UTROLIGE STEDENE i verden – Hit bør du reise!

Ikke fordi det er penest - Men fordi det er UTROLIG der! Det finnes noen steder i verden som ligger helt utenfor turistløypa. Allikevel er...

De mystiske og merkelige SPØKELSESBYENE i Kina

Det er en del ting ved Kina vi bare ikke forstår Kina er et kommunistisk land. Men som vi har sett de seneste år vokser...

De sykeste historiene – Så skremmende at vi nesten ikke kan tro det

Enkelte hendelser er bare så skremmende at det ikke er til å tro Takker være små moderne kameraer er alt dokumentert Allikevel er det nesten ikke...