Tower of David – Verdens høyeste slum

0
15

Banken som aldri ble ferdig = 45 etasjer med ren slum

Det skulle bli hovedkontor for en bank. 45 etasjer ren luksus skulle vise hele verden makt og soliditet. Så kom finanskrisen, og alt stoppet opp. Intet nytt eller speseilt her… helt til de fattige flyttet inn.

Status 2012: Alt av verdi er fjernet, og tilbake står et betongsjelett …fullt av folk.

Ikke Jerusalem

Tower of David i Caracas, Venezuela må ikke misfortåes med Davids Tårn i Jerusalem. Da snakker vi om ett av de store turist- og pilegrims-mål i Israel, og en del av et større museum.

The Museum of The History of Israel sin navnebror i Caracas er av en helt annen forfatning. En betongkoloss som har fått det heller tvilsomme renommé som verdens høyeste vertikale slum. Årene har gått og bygget har gått fra å være det reneste anerki til å bli et land i landet eller en en by i byen om man vil.

Den totale mangelen på sikkerhet her er et eller annet sted mellom overveldende og rett og slett sjokkerende.

 

Tross flere historier om at bygget skulle vært ryddet, fremstår Tower of David i dag som et relativt velordnet selvstyre, med boliger, klubber, spisesteder og virksomheter. Så langt så bra, men se nøye på bildene og videoen. Det kryr av unger her, og det finnes lite eller ingen gjerder eller vegger som skiller mellom uferdige betonggulv og gata 45 etasjer ned.

Her er den helt utrolige videoen:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here