Placebo – Når kopien blir bedre enn originalen

0
19

Kate Bush´ gamle hit til heder og verdighet

Det er gått mange år siden Pink Floyd-gitarist David Gilmour oppdaget Kate Bush. Vi kommer ikke utenom at hennes monsterhit «Running up that hill» skulle forbli en låt mange fortsatt forbinder med 80-tallet. Kate hadde en stemme som ikke mange kan klare å overgå. Så skulle det også gå mange år før noen turte å lage en skikkelig cover av denne.

Mere som en kuriositet tenkte jeg du skulle få smake på en usedvanlig ræva live-versjon av denne låta med nettopp Gilmor og Bush sammen:

Når det er skrevet og sagt, kommer vi ikke unna at origialversjonen var så spesiell og nydelig at jeg aldri trodde noen skulle matche denne:

Enter Placebo*
Placebo er et alternativt rocke-band for å si det mildt. De begynte i London, England i 1994 med vokalist og gitarist Brian Molko og den svenske gitarist og bassisten Stefan Olsdal. De fikk etterhvert hjelp av trommis Robert Schultzberg, som forlot bandet i 1996 etter konflikter med Molko, og ble straks erstattet av Steve Hewitt.

Verden ble oppmerksom på Placebo i 1997, etter at de slapp «Nancy Boy«, en sang som av mange ble ansett som rimelig «explisitt». Jeg mener høydepunktet kom med fortolkningen under.
Som vanlig begynner vi med en helt grei liveversjon:

Høydepunktet kommer alltid til slutt
Ingen video. Bare lyden, i sin pureste form. Skru opp, lukk øya og nyt:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here