Lyden av stilllhet; Sounds of Silence – Tidenes beste ballade er blitt udødelig; Immortalized

Simon and Garfunkels vakre ballade gjort udødelig en gang for alle

Art Garfunkel (t.v.) og Paul Simon (t.h.) er gjort udødelige for ennå en generasjon med Disturbed sin versjon av hit-balladen «The Sounds of Silence»

Paul Simon (født: 13. oktober 1941) og Art Garfunkel (født: 5 november 1941) ble gjort udødelige allerede på 60-tallet. Alle singler, bortsett fra «America,» «El Condor Pasa (If I Could),» og «Scarborough Fair/Canticle» kom opp blant Top Ten, og «Mrs. Robinson» toppet hit-listene da den ble tittellåt i Mike Nichols‘ skandalefilm The Graduate. «The Sound of Silence«. «Bridge over Troubled Water» nådde også helt til topps i studio-versjon. For ikke å glemme «The Boxer», kanskje den flotteste låtene til duoen, som dessverre aldri kom lenger opp enn nummer 7.

Deres største suksess må allikevel sies å være den famøse konserten i Central Park, New York i 1981, som samlet over en halv million mennsker. Rekorden skulle ikke stå i mere enn to år før den ble grundig slått av Diana Ross i 1983. Andre hadde også gjort større konserter før, men Paul Simon og Art Garfunkel var de første som gjorde det alene og gratis.

I ettertid derimot er det ingen suksesshistorie fra denne duoen som er blitt større enn monster-balladen «The Sound of Silence». Låta er brukt i alt fra enkle familie-begravelser til store TV-serier, filmer og programmer verden over. Hvis en enkelt sangs suksess skal måles etter antall cower-versjoner, kan man også uten tvil kåre denne som en av de største som noen sinne er laget.

Før jeg begynner med de virkelig virale videoene, synes jeg du skal låne øre til denne nydelige originalframføringen fra 1966:

Så tar det av
Smak bare på denne cowerversjonen fra Todd Hoffmann, som er sett over 4 millioner ganger på YouTube når dette skrives:

YouTube-gründer Peter Hollens tar tak
Vokalisten Peter Hollens har gjort YouTube til sitt levebrød med gigantiske musikk-prosjekter og skapt seg en meget aktiv kanal med over 1,7 millioner følgere. Mye av hans suksess er basert på at han får med sine følgere i giantiske korfremføringer av kjente låter. Her har han imidlertid bare fått med seg en kollega; Tim Foust, i deres felles tolkning av denne berømte balladen:

Disturbed topper det hele
Disturbed er et amerikansk heavy metal-band from Chicago i delstaten Illinois. Bandet har holdt på siden 1994. Bandet består av vokalist David Draiman, bassist John Moyer, gitarist Dan Donegan, med Mike Wengren på trommer.

De har siden den gang sluppet 6 studio-album, hvorav hele 5 har endt på førsteplass på hitlisten Billboard 200.

Det ble stille på gutta en periode fra Oktober 2011, hvor flere av bandmedlemmene satset på forskjellige solo-prosjekter. De var ikke glemt og det ble alldeles ikke stille fra bandet da de dukket opp samlet og bedre enn noen gang i Juni 2015. De slapp da sitt første album på fire år; Immortalized den 21. August 2015. Et sjokkerende bra album, men det store sjokket kom med bandets tolkning av en gammel ballade. Selv om denne fremføringen avslører David Draimans ørlille talefeil, må jeg si at denne live-versjonen fra Conan O Brian-show den 28. mars 2016 er helt fenomenal:

Jada. Live-opptredenen hos Conan er sett nesten 70 millioner ganger, men jeg deler gjerne studio-versjonen også:

Denne er i skrivende stund på god vei mot 300 millioner visninger på YouTube og det kan ikke sies å være så veldig elendig for et fantastisk bra og meget alternativt metall-band fra Chicago.

Siste: I Oktober 2017 ble nyheten om Art Garfunkels bortgang. Saken skulle vise seg å være en stygg Internet-bløff, og ble snart tilbakevist i blant annet denne artikkelen. Både Paul Simon og Art Garfunkel lever, når dette skrives, i beste velgående.

Hva fremtiden bringer i så måte vet vi alle, men en ting skal være sikkert;
Simon and Garfunkel kommer for alltid til å leve i våre hjerter.

Håvard

FLY2.NO - Bestill flyreiser over hele verden
GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

SMAKELIG - Mat og interiør
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Siste nytt

Lignende artikler

Slik beskriver det smittede ekteparet Corona-sykdommen

David og Sally fikk Corona-viruset på en Japansk cruisebåt. Her beskriver de i detalj hvordan det startet, hvordan symptomene var og hvordan de følte...

Se når Jim Carrey snakker til RUSSEN – De største talene i STUDENTHISTORIEN

De største talene til verdens avgangsstudenter Det heter ikke "russ" i USA. Og selv om ikke avgangsstudentene feirer seg selv med den samme grad av...

De fineste av de fine julesangene – Her er hele spillelista til JULEN!

Det er julesanger, og så er det sanger som er så viktige av de burde vært julesanger. Vi har samlet det beste av det beste....