Hjälp – Tidenes mest vanvittige Svenske komiserie

0
21

Alle husker vel serien «Solsidan» – Men den var ingen ting mot forgjengeren

Den svenske komiserien Solsidan gikk sin siersgang på Nosk TV2. Hele fem årganger ble det til, og filmene selger fortsatt bra på DVD og BluRay. En vanvittig serie. Faktisk har den fått sin faktaside på Wikipedia her. En søt og passelig politisk ukorekt situasjonskomedie. Derimot er det ikke like lett å finne det samme gjengets forløper.

For serien «Hjälp», som gikk noen år før, er så vanvittig ukorrekt på alle tenkelige måter som det bare går an. Her møter vi først og fremst Robert Gustafsson, kanskje best kjent som henholdsvis hundre- og hundreogett-åring på Norske kinoer. I «Hjälp» er han Papa Papadopolous, en kundemottaker på Jeanettes Psylitrimottak, som sliter ørlite grann med stamming:

Johan Rheborg som spilte den rike og avmålte karakteren Fredde Schiller i Solsidan er Ørjan Lax i Hjälp. Her møter vi Freddes rake motsetning. Ørjan sliter litt med «kort stubin» …eller det vi kaller kort lunte her på berget:

Han er jo også i den mest kjente scenen fra hele serien:

..og ikke for å glemme arbeidstreningen:

Felix Herngren, som spiller tannlegen Alex i  Solsidan, er ikke noe særlig glad i konfrontasjoner. Det kan føre til en del ubehag i forhold til seksuelle relasjoner:

Ikke alle har fulgt med videre til Solsidan. Karakteren Mona i Sissela Kyle sin fortolkning er også veldig bra. Hun er vel en liten tanke passivt agressiv og litt bitter på gårdeieren til frisørsalongen sin:

Tross geniale skuespillertalenter an mass, og det messt vanvittige personggalleri noen sinne, er det Robert Gustafsson som bærer denne serien. Se bare på disse klippene:

Det er egentlig bare å søke i vei på YouTube, og glede seg over at vår alles kjære Papa blir kurert til sist. Eller blir han det?

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here