Her vil du ikke lande: Verdens 10 verste flyplasser

Enorm nedtur for Greske flyplasser – IGJEN!

Hvert år summerer nettsiden sleepininairports.net de beste og verste flyplassene i verden.

Nok en gang har de laget liste over de beste og de verste flyplassene i verden. Årets liste er stemt frem av rundt 28-tusen brukere. Man skulle tro at stryk-karakter bare går til flyplasser i Utviklingsland. Men sånn er det ikke. Akkurat ikke med på listen og 11te-plass går til Flyplassen i Luton i England. Tidligerer år har også strykkarakteren gått til flere av de greske flyplassene. Karakter-riteriene er tuftet på brukernes opplevelser rundt komfort, bekvemmelighet, hygiene og kundeservice.

Særlig er det store forsinkelser i kombinasjon med elendig komfort og fasiliteter, som trekker ned, sier presseansvarlig Donna McSherry for sleepinginairports.net.
Overraskende nok er det mange Greske plasser som kommer langt opp. I skarp konkurranse med grov korrupsjon, kan Grekerne bare skylde på helt vanlig udugelighet.

Vi får også opplyst at de vanligste klagene går på for få sitteplasser ved gatene. Det var en rekke klager går på at gatene er så overfylte at folk måtte stå eller sitte på gulvet mens de venter på flyavgang. Store forsinkelser opp i det hele forsterker ubehaget, aslutter McSherry.

Her er listen for 2017:

10. Tashkent International Airport, Uzbekistan (TAS)

I følge videoen ser det ikke så ille ut, men i følge flere brukere skal det være konstruerte forsinkelser som er grunne. Det påståes at de ansatte med vilje forsinker alt, men at det finne «service-personell» som kan hjelpe mot et lite gebyr på en hundrelapp eller to. At dette er rene bestikkelser, legges det lite skjul på.

9. Paris Beauvais-Tille Airport, France (BVA)

Viktigste ankerpunkt skal være rigide åpningstider.
-Blir man selv eller flyet forsinket, er eneste alternativ en benk utenfor terminalen eller å traske og gå inne i parkeringshuset for å holde varmen, sier en bruker.

8. Rhodes International Airport, Greece (RHO)

– Først må du stå i kø for å komme inn. Køen begynner utenfor terminalbygningen. Deretter må du stå i kø for å sjekke inn. Så må du begynne utenfor igjen, på en ny kø for å sjekke inn bagasjen din!, forteller en reisende.

7. Dar es Salaam Julius Nyerere International Airport, Tanzania (DAR)

Selv om underholdningen er engasjerende , står det dårlig til ellers på flyplassen.
– Forsinkelser på 6 til 8 timer er ikke uvanlig, og den totale mangelen på sitteplasser og serveringssteder ødelegger helt for opplevelsen, sier en bruker.

6. Santorini Thira National Airport, Greece (JTR)

Misforstå ikke. Santorini er en vakker øy, med flott arkitektur og vakre mennesker. Skal vi tro turistene, gjelder det ikke flyplassen dere. Flere brukere av nettstedet anbefaler at man jever hele stedet med jorden.

5. Lagos Murtala Muhammed International Airport, Nigeria (LOS)

Ja. De bygger ny terminal nå. Det er nødvendig …for her regner det inn. Spørsmålet er om det totalt sett blir noe bedre, ettersom korrupsjonene er total.
En reisende forteller:
– Alle «officials» ber om penger. Ikke fortelle noen at du har kontanter. Hvis de får snusen i det, tar tollen deg inn til full sjekk. Hvis du betaler kan du ta med deg absolutt hva som helst ombord på flyet!

4. Crete Heraklion International Airport, Greece (HER)

– Hvis du noen gang kommer til å miste flighten din bare på grunn av dårlig organisering …så blir det her, sier en reisende

3. Port Harcourt International Airport, Nigeria (PHC)

Videoen er fra 2015, da denne plassen kom helt nederst på lista …så sånn sett er det en forbedring. Derimot er troner de fortsatt suverent som verdens mest korrupte flyplass.
En reisende forteller:
– Uansett hva slags innreise-visa du besitter, vil de fortelle deg at det er feil …og du må betale for å få riktige papirer og komme inn i landet!

2. Jeddah King Abdulaziz International Airport, Saudi Arabia (JED)

Også her kommer en ny terminal, og det er om mulig enda mer tvingende nødvendig enn flere steder i dypeste Afrika.
En reisende forteller:
– Denne flyplassen er portalen til den hellige by. Du er i spirituell modus før du lander, men det gir seg fort. Her er søppel alle steder, møkkete toaletter og lange køer over alt. Det er faktisk ikke en eneste som steller toalettene og hvileområder. Imigrasjonsoffiserene her er de jævligste på jorden!

1. Juba International Airport, South Sudan (JUB)

Det er totalt fotoforbud på Juba. For et land i krig er det sikkert flere grunner til det. Vi støtter oss til denne nyhetsreportasjen til CCTV, som lover oppgraderinger på flyplassen. Vi velger å tro at hovedårsaken til forbudet kan ha noe med fasilitetene å gjøre.

– Når jeg var innom for bare noen uker siden, var flyplassterminalen et telt med råtne sponplater som gulv. Det var farlige hull og noen steder hadde gulvet kollapset fullstendig. Når det regner renner det rett inn. Du må utrolig nok vasse for å komme til check-in …innedørs!, forteller en reisende.

 

 

FLY2.NO - Bestill flyreiser over hele verden
GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

SMAKELIG - Mat og interiør
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Siste nytt

Lignende artikler

De mest UTROLIGE STEDENE i verden – Hit bør du reise!

Ikke fordi det er penest - Men fordi det er UTROLIG der! Det finnes noen steder i verden som ligger helt utenfor turistløypa. Allikevel er...

De mystiske og merkelige SPØKELSESBYENE i Kina

Det er en del ting ved Kina vi bare ikke forstår Kina er et kommunistisk land. Men som vi har sett de seneste år vokser...

De sykeste historiene – Så skremmende at vi nesten ikke kan tro det

Enkelte hendelser er bare så skremmende at det ikke er til å tro Takker være små moderne kameraer er alt dokumentert Allikevel er det nesten ikke...