I denne gaten kan du kjøpe et hus for under 10 kroner

Alt er allikevel ikke like enkelt i Detroit

Etter snart 30 år med økonomisk krise er forholdene i sakte bedring i Detroit, USA. For å hente inn nye skatteytrere selger kommunen tomme og fraflyttede hjem for så lite som 1 dollar – altså under 10 Norske kroner. Høres fristende ut? Kanskje ikke. Det er flere problemer i vente. For det første er  eiendommer solgt for 1 dollar fortsatt skattetaksert for 60 – 70 tusen dollar, slik at eiendomskatten fort kan bli så mye som 24- 30 Norske kroner i året. Eiendomsmegleren i filmen poengterer at dette er ett nabolag, og ikke hele byen.


Allikevel er det en bitter undertone her, som kan være farligere å rokke ved. Saken er at folk har fått jobb igjen. Ikke alle, men mange er tilbake i jobb. Tross fast lønn og fast jobb, opplever mange familier at de ikke har råd til å kjøpe tilbake husene sine, fordi kreditthistorien deres er så dårlig at de ikke får lån i banken lenger. Folk som står og ser på at andre kjøper huset de flyktet fra midt i finanskrisen, blir et lite snev bitre når de ser andre kjøpe huset deres for en slikk og ingenting.

Som om ikke det er ille nok, så har sure naboer i USA våpen mynta på folk og ikke bare elg, som her på berget. Det kan bli et problem. Faktisk er problemet så stort at denne filmen helt klart ikke anbefaler Detroit er  som stedet å flytte til. Kan du derimot leve med sure naboer, delvis kollapset infrastruktur, høy arbeidsløshet, litt kriminalitet og utbrente nabohus …ønsker vi god tur.

FLY2.NO - Bestill flyreiser over hele verden
GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

SMAKELIG - Mat og interiør
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Siste nytt

Lignende artikler

Dette er kinofilmene for deg som elsker film

Vi skal straks bevege oss inn i et nytt filmår, og det ser ut til at året 2023 har mye spennende å by på....

‘Fifty Shades of Grey’ – inspirerte sexleketøy du kanskje vil prøve

Siden mange først ble introdusert til nytelsesprodukter og kink gjennom Fifty Shades of Grey, har dette konsekvent vært en fin måte for kvinner å...

De 3 filmsjangrene spillutviklere henter inspirasjon fra

Filmautomater Det er helt utrolig hva utviklere klarer å lage når det kommer til spilleautomater, og de siste årene har såkalte filmautomater blitt veldig populært....