Kan man gå hele den Kinesiske mur ?

0
18

Ja, det er gjort – av en Nordmann

Nylig gikk et Amerikansk par hele lengden på den Kinesiske mur – En distanse på 6437 kilometer på 167 dager.  Eneste mann som har gjort distansen mutters alene er Robert Løken fra Oslo, som ikke bare har gått denne distansen, men stort sett spasert det meste av håpløse steder på planeten på egenhånd. Du kan lese mer om hans eskapader på bloggen hans.

Opprinnelig er Løken TI-konsulent i finansbransjen, men som ferdig utdannet fotograf i 2006, solgte han sitt nyoppussede hus i Oslo for å følge sin drøm. Flere har gjort det før han, men Løken brukte over 600 dager på opplevelsen og dokumenterte den vel mer grundig enn noen før ham.

Kart: Wikimedia Commons


Mye lengre enn som så

Det er en mulighet for alle, men den kinesiske mur er mye mer og my lengre enn de de snaut 5000 kilometerne som normalt regnes som “muren”. Kartet under er hentet fra Wikimedia, og viser at de forskjellige dynastiene har bygget murer som strekker seg het fra Sør-Korea og langt inn i Mongolia helt siden år 700 f.kr. og frem til slutten av Ming-dynastiet på 1600-tallet.

Mange deler av de tidlige murene (for det er mange av dem) leter arkeologene etter, og mange deler er fullstendig rasert. Jeg gir deg litt mer å lese på her, da poenget mitt var snarere å dele noen videoer, fra forskjellige opplevelser rundt og på den kinesiske mur:

Vi begynner med litt generell informasjon:

Så en video fra der muren munner ut i havet:

TRYKK PÅ SIDE 2 FOR FOR DE SKIKKELIG SÆRE VIDEOENE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here