De nye Norske julesangene – Vi kårer vinneren!

En uformell kavalkade over de siste års moderne Norske julesanger

De siste 10-12 årene er det dukket opp mange både gode og dårlige julesanger i landet vårt. Da tenker jeg ikke på nye versjoner og framføringer av de gode gamle. Slikt helligbrøde rører vi ikke uten videre ved. Derimot er det mye vakkert …og en del ikke fullt så vellykket. Hold ut til slutten. Der kårer vi Norges 3 beste nye og moderne julesanger.

Nissemor og meg

Det finnes lette snarveier til alt. Verdensmester i nødrim og kjappe løsninger, Martin Tungevaag, har laget denne. Den ligger for så vidt på profilen hans, men den hjemmelagde musikkvideoen til Marion Sæstad er like bad taste som  selve låta:

 

Se så glad nissen er

Helt uten å endre hverken komp eller verselinje, har Staysmann & Lazz skrudd sammen denne:

 

Så til det litt bedre

Det mangler ikke på nye remixer og kreative fremføringer av gamle julesanger på YouTube, men det er ikke det denne artikkelen handler om. Så vi holder oss til de nye, eller relativt nye julesangene. Vi frir oss ikke helt fra nødrim og digital ompa-takt riktig ennå, men jeg er ikke et sekund i tvil om at Morgan Sulele har noe bedre hensikter med denne låta enn de to foregående har med sine respektive.

 

Heia Bjørn

Med klart kristen formålsparagraf og K-en trygt plassert i KRLE-pensumet er Bjørn Eidsvåg i alle fall på trygg moralsk grunn. Sprøsmålet er om ikke «I en natt» blir litt vel trøttsom. I beste vilje har jeg lett etter en delbar versjon som også er spillbar. Valget falt på denne versjonen, fremført av Hundeidvik Blandakor med dirigent Åge Frøystad og Sykkylven Janitsjarorkester. Opptaket er fra 2010.

 

Barna synger

Vi har noen artige barnetalenter som bidrar til mangfoldet. Her er Emma som synger Marcus og Martinus sin hit «Egnler i Sne»:

 

Marcus & Martinus

Alt for ofte er det slik at originalen er best. Det gjelder faktisk i høyeste grad for Marcus og Martinus også. Her er «Alt jeg ønsker meg»:

 

De voksne er flinke også

Av de mer praktfulle variantene har vi her Maria Haukaas Mittet med venner, mens de fremfører «Lys imot mørketida» av Trygve Hoff , i et opptak fra TV2. En tankevekker er jo imidlertid av selv om denne flotte sangen har over ti tusen visninger, så har låta til Marcus og Martinus over her mer enn 12 millioner visninger på YouTube.

 

Alltid plass for amatører

Det er alltid moro med noen nytt og rart. Her er en litt spøkefull variant fra Prepz og Dennis, med denne overpimpa fremføringen av Frank Friendly´s «La det snø»:

 

Apropos spøk

Når vi først snakker om spøk. Her er Espen Eckbo og Boyzvoice sin «Let med be your Father Christmas». Egentlig ligger ikke den noe musikalsk tilbake for Stayzman & co, spør du meg:

 

Ylvis

Tross at jeg får frysninger bare navnene blir nevnt, hender det at selveste Ylvis gjør et ærlig forsøk. Her er deres «Da vet du at det er jul»:

 

De gamle er eldst

Den er kanskje ikke så veldig ny, men det er ikke Wenche Myhre heller. Uansett, ettersom vi nærmer oss toppen på pallen her, kan vi ikke unngå å nevne den flotteste av alle Kjelsås-divaer vi har:

 

3dje plass og først på pallen – Maria Mena

Jeg mener personlig at Maria Mena har en helt elendig sangstemme, men også at den funker til hennes egne ting. Hennes «Home for Christmans» ble en internasjonal hit. Velfortjent det. Her er den Norske versjonen, slik den ble  fremført første gang på P3s julefrokost i fjor:


Snakker om stemmer – 2 plass går til Kurt Nilsen

Kurt synger her «Himmel På Jord» på Det Kongelige Norske Slott, julen 2012. Tross dårlig tannstilling; Ingen mann synger med samme intense følelse som ham.


Og seieren går til «Tenn Lys» og Helene Bøksle

Vinnerene av denne uformelle kåringen av den beste nye, Norske julesangen er Eyvind Skeie og Sigvald Tveit, med deres «Tenn Lys». Her fremført av Helene Bøksle og barnekoret.

FLY2.NO - Bestill flyreiser over hele verden
GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

SMAKELIG - Mat og interiør
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste

Siste nytt

Lignende artikler

Vil du drive Viralefilmer.no? Jobb fra hvor du vil

Viralefilmer.no har siden 2015 vært en side der man finner de mest delte og de mest populære filmene fra flere sosiale plattformer som Youtube,...

Se når Jim Carrey snakker til RUSSEN – De største talene i STUDENTHISTORIEN

De største talene til verdens avgangsstudenter Det heter ikke "russ" i USA. Og selv om ikke avgangsstudentene feirer seg selv med den samme grad av...

3 risikable avgjørelser som fikk store konsekvenser

I tidsreisefilmer er det alltid et øyeblikk der noen holder på å tråkke på en bille, brekke en grein eller lignende Øyeblikket blir fulgt av...